Kun on koira, niin kämppäkin joutuu vähän erilailla koetukselle kuin jos ei olisi koiraa. Jos sitä ei alunperin ole ottanut huomioon, niin eipä siinä mitään. Sen kyllä huomaa kun koira muuttaa taloon. :)

Kovimmalla koetukselle joutuu ehkä asunnon lattia. Parketti on materiaalina ehkä nopeimmin pilalla. Koiran tassut kynsineen raapivat parketin pinnan muutamassa vuodessa viimeistään melko huonoon kuntoon. Mitä isompi koira, sitä nopeammin parkettilattia kuluu. Laminaatti tai laatta ovat ehdottomia lattiamateriaaleja silloin kun talossa asuu koira. Myös muovimatto on toimii, mutta ei ehkä ole sisustuksellisesti niin kaunis.

koira-pyykki.jpg

Kun asuin vaihtooppilaana USA:ssa meillä oli iso kultainen noutaja uros ja koko asunnossa tietysti amerikkalaiseen tapaan kokolattiamatto. Se ei kyllä myöskään ollut ihan optimaalinen ratkaisu. Syvän vihreä kokolattiamatto oli valkoisenaan karvasta ja se ei niin vaan imuroimalla siitä irtoa.

Millaisia kokemuksia teillä on koiraperheen sisustuksesta. Mitä asioita te otatte huomioon tai kehoittaisitte koirann hankkimista harkitsevan ottavan huomioon?