Oltiin poikien kanssa kiertämässä Saariston Rengastietä. Voin todella suositella kyseistä reittiä moottoripyörän kanssa matkaavalle ja onhan reitti toki yksi suosituimmista Etelä-Suomen prätkähiirien kohteista.

Reitti kulkee Turun saaristossa ja mm. Iniön ja Houtsärin saarien läpi. Varsinkin nuo kaksi saarta ovat mielestäni todella näkemisen arvoisia. Mitään varsinaista sääntöä ei siinä ole, että miten Rengastietä kiertää. Sen voi ajella omassa tahdissa ja kiertää kumpaan suuntaan hyvänsä. Lautta-aikataulut kannattaa katsoa etukäteen koska uloimmilla saarilla niitä ei ihan loputtomasti päivässä mene. Jos suunnitelmissa on edetä pois saarelta, niin kannattaa tosiaan tsekata nuo etukäteen.

rengastien-kartta-large.png

Kaikki meni moottoripyörien kanssa hyvin. Yhden kaverin renkaassa tosin oli jotain pientä häikkää kun ilmanpaine laski aina muutamien kymmenien ajokilometrien jälkeen. Oli vielä alla ihan uudet renkaat. Kyllä sillä renkaalla nyt ajamaan pystyi, mutta tuotti kuitenkin pientä päänvaivaa kun jouduttiin tämän tästä pysähtelemään huoltsikoille vähän täyttämään rengasta. Palattiin vasta kotiin  ja kaveri meinas viedä pyörän huoltoon, että saas nyt nähdä jos siellä sisällä sitten on joku piikki tms kun ulkoisesti rengas näytti olevan ihan ok.

Ihan mahtava reissu kaiken kaikkiaan. Sattui vielä olemaan melkein koko reilun viikonlopun ajan niin ettei satanut tippakaan. Tosi hyvä mäihä! Autollakin kierrettynä rengastie olis varmasti ihan kiva kokemus. Tosin moottoripyörällä tietysti mun mielestä 100 kertaa huisimpaa.